Редактор: e-mail: кадър bTVДържавата не е само ресторанти и театри, това заяви по

...
Редактор: e-mail: кадър bTVДържавата не е само ресторанти и театри, това заяви по
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Държавата не е само ресторанти и театри, министърът на културата да се събуди

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

Държавата не е единствено заведения за хранене и театри, това съобщи по bTV ръководителят на парламентарната комисия по просвета Вежди Рашидов. Той разяснява, че публицистите обръщали особено внимание на театрите като най-засегнати от коронавирус рецесията, въпреки че това се отнасяло за всички креативен специалности.

„ Пазар няма и за пластичните изкуства, и за писателите, и за композиторите “, сподели депутатът от ГЕРБ. От думите му стана ясно, че се чака за държавните театри да бъдат обезпечени с 20 -30 милиона повече в идващия бюджет.

Рашидов разгласи, че министърът на културата Боил Банов би трябвало да се „ разсъни “ и да постанова санкции на протестиращите, които хвърлят яйца по здания, които по думите на депутата са архитектурни монументи. Той сподели също, че по принцип протестиращите би трябвало да се глобяват поради това, че не съблюдават противоепидемичните ограничения.

„ Аз предложих настоящия министър, Борисов го назначи, за което му благодарих “, сподели още Рашидов. Той добави, че по-късно Банов се бил „ еманципирал “ и не приемал препоръките му.

Вежди Рашидов съобщи, че може скоро да напусне политиката, тъй като бил стар. Той обаче акцентира, че в случай че има потребност да отстоява позиция против протестиращите, ще остане. В тази връзка депутатът си даде висока оценка за работата си като министър.

Вежди Рашидов непосредствено съпостави свършеното от него и ръководството на Бойко Борисов в областта на просвета с това, което е ставало по времето на Тодор Живков и Българска комунистическа партия. „ От Георги Йорданов един министър на културата не е направил толкоз “, сподели националният представител.

По мотив отвореното писмо на над 100 създатели и работещи в областта на културата, които са срещу наложения модел на ръководство и желаят редица оставки, в това число и на Рашидов, той съобщи, че познава единствено десетина имена.

„ Сашо Морфов по този начин и не разбра, че работи в държавен спектакъл, а не на татко си в театъра. Той желае да ръководи. Карабашлиев ли беше това момче? Аз му дадох коктейл в една банка в Брюксел. У нас всеки, който се върне в Америка, е популярен. Жоро Господинов – един надарен човек. Отиваме в Москва, преведохме му книгата... “, по този начин Вежди Рашидов охарактеризира част от хората, които желаят излизането му от ръководството на българската просвета.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР